Voorkom boete van €550,- .Haal nu nog je vaarbewijs voor €150,-

Voorkom boete van €550,- .Haal nu nog je vaarbewijs voor €150,-

Examens Klein Vaarbewijs vanaf eind 2019 naar het CBR

Het CBR staat bij de meeste bekend als examenbureau voor rijbewijzen en theorie examens, maar het CBR doet veel meer. Zo verzorgt het CBR ook de examens voor de luchtvaart en de beroepsvaart (groot vaarbewijs). Vanaf 14 december 2019 gaan ook de examens klein vaarbewijs I en II naar het CBR.

>> bekijk op deze pagina alle cursusdatums

Wat heeft dit voor invloed op het examen voor Klein vaarbewijs?

De voordelen:

Vamex heeft 5 verschillende locaties in Nederland waar je examen doen, het CBR heeft er 21. Dat is een voordeel, want dan hoef je niet zo'n grote afstand af te leggen om examen te doen.

De nadelen:

Bij Vamex kun je iedere werkdag en ook vaak op zaterdag examen doen, bij het CBR alleen op doordeweekse dagen. Als je geslaagd bent bij Vamex, krijg je direct je vaarbewijs mee naar huis, en kun je dus ook direct gaan varen. Bij het CBR gaat dit veranderen, wat de exacte aanvraagtijd zal worden van een vaarbewijs is nog niet bekend, maar naar verwachting zal dit 14 werkdagen gaan duren.  

Waarom gaat het examen naar het CBR?

De overheid wil af van zelfstandige bestuursorganen zoals Vamex, en wil het liefst alle examens onder één dak. Dit is waarom Vamex de vergunning vanaf 14 december 2019 kwijt raakt. Wellicht zal er een uitbreiding van de vaarbewijsplicht komen, nu mag je nog met een jacht van 14,95 meter varen zonder vaarbewijs, dit is natuurlijk te gek voor woorden en levensgevaarlijk. Het is dan ook een goede zaak dat iedereen die op het water wil varen kennis dient te hebben, het CBR kan deze extra toestroom van kandidaten makkelijk aan.

 
Je vaarbewijs nog voor de zomer halen?

>> bekijk op deze pagina alle cursusdatums

Je kunt nu het vaarbewijs halen door alleen een theorie examen af te leggen. De slagingspercentages van de vaarbewijs examens bij Vamex zijn laag (+- 40% bij eerste examens) Daarom is het een aanrader om een klassikale cursus te volgen, (dan is de slagingspercentage 90%)! dit kun je doen bij Nuvaarbewijs.nl voor zowel vaarbewijs 1 als 2. Deze klassikale cursussen kun je volgen op 14 plaatsen in Nederland.

>> bekijk op deze pagina alle cursusdatums door heel Nederland