Sittard - Gezocht - Gewelddadige poging diefstal scooter

Sittard - Gezocht - Gewelddadige poging diefstal scooter

Zaterdag 15 juni probeert een drietal jonge mannen op gewelddadige wijze een scooter te stelen. Daarbij wordt één man mishandeld en een andere man bedreigd met een steekwapen. Om de identiteit van de verdachten te achterhalen, worden nu beelden van de verdachten vrijgegeven.

Twee bewoners van een woning aan de Willem van Gelre-Gulikstraat in Sittard zien op zaterdag 15 juni rond 17.30 uur hoe de scooter van een bekende wordt gestolen. Een van de bewoners gaat naar buiten om in te grijpen en komt hierbij ten val. De andere bewoner gaat vervolgens met hetzelfde doel naar buiten.

Even verderop ziet de man hoe de verdachten het slot van de scooter proberen te verwijderen. Dan wordt hij door het drietal opgemerkt en door één van hen mishandeld. Het slachtoffer weet een van de verdachten vast te pakken, maar wordt daarop door een andere verdachte meerdere malen met een groot voorwerp op het hoofd geslagen.

Een andere verdachte loopt naar de eerder ten val gekomen man en bedreigt hem meermaals met een steekwapen. Het slachtoffer raakt daarbij niet gewond. Wanneer vervolgens een auto langs de kant van de weg stopt rent het drietal, zonder scooter, weg in de richting van het Cornwallplein. De verdachten verplaatsen zich uiteindelijk in een zwarte BMW 1 serie met panoramadak. Opvallend detail is dat één van de verdachten rossig haar had.

 


  • Herkent u één of meerdere van de verdachten?
  • Of herkent u het voertuig, eventueel in combinatie met één of meerdere van de verdachten?

Neem dan contact op via 0900-8844 of deel informatie via onderstaand tipformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


2019091937
Sat Jun 15 17:30:00 CEST 2019
Sittard

gezocht